Apple: 17.07 miljoen iPhones verkocht

Apple heeft het afgelopen kwartaal 17.07 miljoen iPhones verkocht, een stijging van 21 procent vergeleken met hetzelfde kwartaal afgelopen jaar maar een daling vergeleken met het afgelopen kwartaal. Dit heeft Apple gisteren bekend gemaakt. Hierbij moet wel genoteerd worden dat de iPhone 4S, waarvan er sinds de lancering al meer dan 4 miljoen exemplaren zijn verkocht, nog niet is meegeteld.

iPad en iPod

Wat betreft de iPad gaat de verkoop bijzonder goed. In het derde kwartaal van dit jaar gingen er maar liefst 11.12 miljoen iPads over de toonbank. Een stijging van 166 procent vergeleken met dezelfde periode vorig jaar. Verder werden er 4.89 miljoen Macs verkocht en 6.62 miljoen iPods. Wat betreft de iPod is dit een daling van 27 procent.

Kwartaalcijfers

De omzet steeg van 20.34 miljard naar 28.27 miljard. Daarmee is het derde kwartaal het beste kwartaal ooit voor Apple al hadden analisten gerekend op een omzet van 29,5 miljard dollar. De nettowinst kwam uit op 6.62 miljard dollar. Apple zelf verwacht het volgende kwartaal opnieuw een recordomzet te behalen, van 37 miljard dollar. Apple zit er in ieder geval nog warmpjes bij met 81.5 miljard in kas, in juli was dit nog 75.9 miljard.

De presentatie van de kwartaalcijfers kan hier teruggekeken worden.

Lees meer over: , , ,