App Gmail voor iPhone en iPad uitgebracht [screenshots]

Het werd al verwacht en nu is het moment daadwerkelijk aangebroken dat Google een Gmail applicatie heeft uitgebracht voor de iPhone, iPad en iPod Touch.

Google geeft aan dat de app de beste features bevat van de mobiele versie van Gmail en iOS. Handig voor een hoop gebruikers is in ieder geval dat de applicatie een push-functie bevat zodat je meldingen ontvangt op het moment dat er nieuwe berichten binnenkomen. Een bekende functie is Postvak Prioriteit om belangrijke e-mail te identificeren en van de rest te scheiden door berichten onder te verdelen in verschillende secties.

Uiteraard is er een zoekfunctie aanwezig om snel berichten te zoeken en verder kun je berichten archiveren, labelen, verwijderen of van sterren voorzien. Handig is ook dat de namen van contactpersonen tijdens het typen automatisch worden aangevuld. Sleep de inbox naar beneden om te controleren of er nieuwe berichten zijn en swipe naar rechts om labels te bekijken. Met een druk op een knop kan er snel een foto worden toegevoegd.

Update

Al vrij snel na lancering heeft Gmail de applicatie weer offline gehaald om een probleem met de notificaties op te lossen. De bug had tot gevolg dat een hoop gebruikers direct na het starten van de applicatie een foutmelding in beeld kregen. Het is niet bekend hoe lang het gaat duren voordat de applicatie weer online staat. Degene die de applicatie al hebben geïnstalleerd kunnen deze gewoon blijven gebruiken, mits deze goed werkt uiteraard :-).

"The iOS app we launched today contained a bug with notifications. We have pulled the app to fix the problem. Sorry we messed up." aldus Gmail op Twitter.

Downloaden

Zodra de applicatie weer beschikbaar is dan is deze hier te downloaden. Ondertussen hieronder een aantal screenshots van de applicatie.

Lees meer over: , , , ,