App Facebook voor iPad op 4 oktober

Een specifieke app voor de iPad van Facebook wordt al lang verwacht en eerder dit jaar lekte deze zelfs al uit. Nu is daar het bericht dat het sociale netwerk de app op 4 oktober zal gaan lanceren op het evenement van Apple. Naast de nieuwe app wordt er ook verwacht dat er een vernieuwde versie iPhone-applicatie zal worden uitgebracht.

Jeff Verkoeyen

Dit weekend bleek uit een bericht van Jeff Verkoeyen dat de applicatie voor de iPad al in mei vergevorderd was. Verkoeyen werkte bijna 8 maanden als lead engineer aan het project met soms weken van 80 uur om alles op tijd af te krijgen.

In eerste instantie zou de app in mei uitgebracht worden en later werd dit juni / juli. Dit gebeurde allemaal niet en er was zelfs even het vermoeden dat de app afgelopen week tijdens de f8 conferentie gepresenteerd zou worden.

Verkoeyen besloot uiteindelijk om te vertrekken bij het sociale netwerk, onder andere uit frustratie omtrent de ontwikkeling en het uitbrengen van de app al waren er daarnaast nog meer redenen zo geeft hij aan. Detail hierbij is dat hij daarna terecht kwam bij Google :-).

4 oktober

Volgende week dinsdag om 19:00 uur Nederlandse tijd zal het evenement van Apple plaatsvinden en zal duidelijk worden of de veelbesproken app gelanceerd zal worden. Naast dit alles is er nog het vermoeden dat tevens de op HTML5-gebaseerde App Store zal worden gepresenteerd door Facebook. Iets waar Apple aan mee zou hebben gewerkt.

Lees meer over: , ,