Andy Rubin: Google heeft geen plannen om eigen winkels te openen

Chromezone Logo Vorige week was er het bericht dat Google plannen zou hebben om eigen winkels te gaan openen in de Verenigde Staten onder andere voor de verkoop van Nexus-telefoons, Chromebooks en uiteindelijk ook de nog te introduceren nieuwe bril van Google.

Het nieuws dat Google net als Apple en Microsoft later dit jaar winkels zou willen gaan openen was afkomstig van enkele bronnen bekend met de plannen van het bedrijf. Maar of de winkels er in de toekomst echt gaan komen is nog even de vraag want nu is daar de ontkenning van Andy Rubin. De Android-topman in dienst van Google heeft in een interview aangegeven dat het nog niet nodig is om winkels te openen en dat het bedrijf momenteel geen plannen heeft om dit te gaan doen. Volgens Rubin hebben consumenten tegenwoordig niet meer de behoefte om een winkel in te gaan om een apparaat te proberen, consumenten zouden door te praten met vrienden en het lezen van reviews al genoeg informatie krijgen om te beslissen om een apparaat aan te schaffen.

Google heeft op dit moment al wel een groot aantal kleine winkeltjes die te vinden zijn in vestigingen van Best Buy in de Verenigde Staten en 50 vestigingen van PC World in het Verenigd Koninkrijk. Deze winkels zijn opgezet voor het geven van uitleg over Chromebooks en de medewerkers zijn getraind om deze apparaten te demonstreren.

Lees meer over: ,