Android onder vuur: Pittige uitspraken in biografie Steve Jobs

In de biografie van Steve Jobs die vanaf aanstaande maandag verkrijgbaar is staan een aantal pittige uitspraken over het mobiele besturingssysteem Android. Jobs zou hebben aangegeven het gevecht vol aan te willen gaan met Android al zou het alle miljarden van Apple kosten. De reden achter de 'haat' met betrekking tot Android is dat Jobs vond dat Android diverse functies had gestolen van het iOS besturingssysteem.

In een gesprek tussen Jobs en Eric Schmidt, toen nog CEO van Google zou Jobs hebben aangegeven dat hij geen geld wilde ontvangen van Google. Zelfs als ze miljarden zouden betalen zou Jobs dat nog niet accepteren. Hij gaf aan geld zat te hebben, hij wilde alleen dat de ideeën van Apple niet over genomen zouden worden in Android.

"I will spend my last dying breath if I need to, and I will spend every penny of Apple's $40 billion in the bank, to right this wrong. I'm going to destroy Android, because it's a stolen product. I'm willing to go thermonuclear war on this." aldus Steve Jobs.

Steve Ballmer

Ondertussen haalde deze week Steve Ballmer van Microsoft ook uit naar Android. Tijdens een interview op de Web 2.0 conferentie in San Francisco noemde Ballmer het besturingssysteem goedkoop en bijzonder complex. Ballmer ging zelfs zover door te zeggen dat je een computerwetenschapper moet zijn om het systeem te snappen.

Tevens vond hij het ook maar niets dat er zoveel verschillende versies zijn van Android die zijn toegepast op basis van de capaciteiten van de verschillende telefoons. Hij ziet veel liever dat er strengere eisen worden gesteld aan fabrikanten van telefoons zodat een bepaald besturingssysteem op elke telefoon op dezelfde manier werkt.

Het volledige interview bekijk je hieronder.

Lees meer over: , , , ,