Android Market nu met mogelijkheid om films te huren

Naast de lancering van Google Music heeft Google ook zojuist bekend gemaakt films toe te gaan voegen aan de eigen webwinkel, Android Market. Het gaat om enkele duizenden films die gehuurd kunnen worden. De prijs om een film te huren begint bij 1.99 dollar en de film is dan te bekijken op apparaten met Android. Net als in het geval van YouTube moet een film binnen 24 uur afgekeken worden zodra deze gestart is. Zolang deze niet is gestart blijft een film 30 dagen beschikbaar. Er staan enkele bekende films tussen waaronder Inception voor $3.99, The King’s Speech, The Dark Knight en Little Fockers.

Uitrol

Gebruikers met telefoons en tablets met Android 2.2 of hoger krijgen in de komende weken toegang tot de films. Gebruikers met tablets met Android 3.0 krijgen toegang zodra ze zijn bijgewerkt naar de nieuwe versie van Android, ook vandaag aangekondigd.

Verenigde Staten

Net als in het geval van Google Music en in het geval van de 3000 nieuwe films die gisteren werden aangekondigd voor YouTube zijn ook de films in de webwinkel alleen beschikbaar zijn voor gebruikers uit de Verenigde Staten. De pagina met films kan momenteel niet geopend worden vanuit Nederland maar is wel bereikbaar via andere wegen. Zodoende hieronder een screenshot van de pagina met een aantal films.

Statistieken

Google heeft overigens verder bekend gemaakt tijdens de conferentie dat er nu meer dan 100 miljoen geactiveerde Android apparaten zijn en dat er 400.000 apparaten met Android per dag bijkomen. Wat betreft de webwinkel zijn er nu meer dan 200.000 applicaties.

Lees meer over: , ,