Android KitKat gaat profielfoto’s Google+ aan telefoonnummers koppelen

Android KitKat gaat profielfoto’s Google+ aan telefoonnummers koppelen

Gebruikers van Android 4.4 KitKat krijgen er begin volgend jaar een handige feature bij, Google zal namelijk profielfoto's van Google+ gaan gebruiken in het besturingssysteem.

Zodra een gebruiker van het sociale netwerk belt dan zal automatisch de bijbehorende profielfoto worden getoond. Dit werkt alleen als de betreffende gebruiker een geverifieerd telefoonnummer heeft gekoppeld plus een profielfoto heeft ingesteld op het sociale netwerk. Daarnaast moet de gebruiker een feature hebben ingesteld om hem door andere gebruikers te laten vinden in producten van Google aan de hand van zijn telefoonnummer.

De nieuwe feature zal standaard geactiveerd worden en kan vooral handig zijn als er iemand belt die niet in de lijst met contactpersonen voorkomt. Wat betreft bedrijven zal Google telefoonnummers automatisch gaan koppelen aan bedrijven die een Google+ Lokaal vermelding hebben aangemaakt. Als bijvoorbeeld een restaurant belt over een reservering dan zal de naam van het restaurant automatisch worden getoond.

google_caller_id

Lees meer over: , ,