Android KitKat aangekondigd door Google samen met Nexus 5

Android KitKat aangekondigd door Google samen met Nexus 5

Google grijpt Halloween aan om zowel de nieuwe versie van Android te presenteren als de nieuwe Nexus 5 smartphone. Begin september kondigde Google aan dat de naam van de nieuwe versie KitKat zou gaan worden, voortkomend uit een samenwerking met Nestlé.

Een grote verbetering met de nieuwe versie is het geheugengebruik waardoor het mobiele besturingssysteem nu ook goed kan draaien op oudere en goedkopere toestellen. Tevens zijn de apps aangepast door het bedrijf om beter met het geheugen om te gaan, zo gebruikt bijvoorbeeld browser Google Chrome nu 16 procent minder geheugen. Ook wil Google op deze manier de fragmentatie van Android tegengaan. Het design is met KitKat op diverse plekken aangepast en de persoonlijke assistent van Android, Google Now kan nu op elk gewenst moment geactiveerd worden middels het korte commando OK Google.

Android KitKat 4.4 komt standaard met de Nexus 5 en zal binnenkort beschikbaar gaan komen voor de Nexus 4, Nexus 7, Nexus 10, de Samsung Galaxy S4 en de HTC One.

Nexus 5

Naast KitKat heeft Google de nieuwe Nexus 5 gepresenteerd waarvan een video hieronder. Het nieuwe toestel is gemaakt in samenwerking met LG en beschikt over een 4,95-inch scherm met een resolutie van 1920 x 1080 pixels en Gorilla Glass 3. Aan de voorkant is een 1,3-megapixel camera geplaatst, aan de achterkant van het toestel is een 8-megapixel camera te vinden. Het toestel beschikt verder over ondersteuning voor 4G-netwerken.

De Nexus 5 is vanaf vandaag zonder contract te koop via de Google Play Store in de Verenigde Staten, Canada, het Verenigd Koninkrijk, Australië, Spanje, Frankrijk, Duitsland, Italië, Japan en Zuid-Korea. De 16GB versie van het toestel is er voor 349 dollar, de 32GB versie van het toestel is er voor een bedrag van 399 dollar, wat betreft kleuren kan er gekozen worden tussen zwart en wit. Nog voor de feestdagen zal het toestel verkrijgbaar zijn bij Sprint, T-Mobile, Amazon, Best Buy en als laatste RadioShack. Wanneer de nieuwe smartphone in Nederland uitgebracht zal gaan worden is op dit moment nog niet duidelijk.

Lees meer over: , ,