Android evenement van Google afgelast vanwege orkaan Sandy

Google heeft het evenement dat aanstaande maandag zou gaan plaatsvinden in New York afgelast. De reden om het evenement af te lassen is orkaan Sandy die momenteel op weg is naar de Verenigde Staten en de verwachting is dat de orkaan morgen laat op de dag New York zal gaan bereiken. Wanneer het evenement dan alsnog zal gaan plaatsvinden is nog niet duidelijk maar het bedrijf zal daarover snel duidelijkheid geven.

Het was de verwachting dat Google maandag een 32 GB Nexus 7 zou gaan presenteren, de LG Nexus 4 en mogelijk de Nexus 10. Ook stond Android 4.2 op het programma. Wie ongetwijfeld blij zal zijn met het niet doorgaan van het evenement van Google is Microsoft. Het bedrijf heeft maandag namelijk zelf een Windows Phone 8 evenement, echter zal dit evenement plaatsvinden aan de andere kant van de Verenigde Staten, in San Francisco.

Orkaan Sandy is een orkaan van de eerste categorie met windsnelheden tot 120 kilometer per uur. Zodra Sandy de Amerikaanse oostkust weet te bereiken zal de overlaast waarschijnlijk enkele dagen gaan duren omdat Sandy zich maar langzaam verplaatst. Ondertussen houden Meteorologen nog altijd rekening met een scenario dat Sandy zich onder invloed van een krachtig koufront zou kunnen ontwikkelen tot een superstorm. Sandy wordt daarom in de Verenigde Staten in de media al "Frankenstorm" genoemd.

Lees meer over: , ,