Android en Google Chrome OS worden niet samengevoegd

Android logoEr gingen al langere tijd geruchten over een mogelijke samenvoeging van het Android en Google Chrome Operating System. Android is het mobiele besturingssysteem gericht op telefoons en tablets, Google Chrome OS is meer gericht op laptops. Aan al deze geruchten is nu een einde gekomen want voormalig CEO van Google, Eric Schmidt heeft laten weten tegenover een aantal journalisten in India dat beide besturingssystemen op termijn zeker niet samengevoegd zullen gaan worden.

Hoewel er meer overlap kan ontstaan in de toekomst blijven beide besturingssystemen volledig gescheiden. Recent werd duidelijk dat de leiding over Android is overgedragen aan Sundar Pichai die al verantwoordelijk was voor Chrome OS, Chrome en applicaties.

Eric Schmidt maakte tevens een einde aan de geruchten dat hij mogelijk binnenkort zou gaan vertrekken bij Google. "Google is my home" zei Eric Schmidt tegen de aanwezige journalisten met direct als aanvulling dat hij ook geen plannen heeft om bij de overheid te gaan werken. De geruchten ontstonden nadat in februari duidelijk werd dat de voormalige CEO van het bedrijf plannen had om 42 procent van al zijn aandelen te gaan verkopen.

Lees meer over: , ,