Android Device Manager om telefoon terug te vinden of te wissen

Android logo Google heeft Android Device Manager aangekondigd waarmee het eenvoudig moet worden om je telefoon terug te vinden indien je deze kwijt bent geraakt. Met de service kan een telefoon opgebeld worden met het volume van het toestel automatisch op het hoogste niveau (ook al staat het toestel op stil) om deze snel weer terug te kunnen vinden.

Tevens is er een mogelijkheid toegevoegd om realtime de locatie van het toestel op een kaart te tonen waarvan hieronder een screenshot. In het geval dat je telefoon bijvoorbeeld is gestolen is er een feature aanwezig om alle gegevens op het toestel op afstand geheel te verwijderen, dit om te voorkomen dat de dief iets met deze gegevens kan gaan doen.

Android Device Manager kan helaas nog niet direct gebruikt worden maar zal later deze maand gelanceerd worden voor apparaten met Android versie 2.2 of hoger, inloggen met een Google account is dan vereist. Tegelijkertijd zal er een applicatie uitgebracht worden in de Google Play Store waarmee alle apparaten met Android zijn te beheren. Voor iOS is er al langer de applicatie genaamd Zoek mijn iPhone beschikbaar om een apparaat makkelijk terug te vinden of om eventueel op afstand alle gegevens volledig te verwijderen.

android_device_manager

Lees meer over: ,