Andere grappen 1 april 2013, Vimeow, HootFoil en Unerdwear

Google pakt traditioneel flink uit met de nodige grappen en grollen op 1 april waarvan je op deze pagina een overzicht kunt bekijken maar ook andere bedrijven komen vandaag met de nodige grappen. Eerder vandaag kwam Twitter al met de aankondiging dat het gebruik van klinkers vanaf nu geld zou gaan kosten (5 dollar per maand) en Microsoft haalde met zoekmachine Bing uit naar Google. Hieronder nog een aantal andere grappen die vandaag online zijn geplaatst afkomstig van diverse andere bedrijven waaronder Vimeo.

Vimeow

Videowebsite Vimeo heeft vandaag laten weten dat over te gaan in Vimeow als nieuwe locatie waar je allerlei soorten video's over katten kunt uploaden. Met de introductie hebben een aantal features nieuwe namen gekregen, zo is Following gewijzigd naar Patiently Stalking en het forum heet nu The Litterbox. Je eigen muis is nu daadwerkelijk een echte muis die je achterna kunt zitten op het scherm. Binnenkort gaat nog de feature Tummyrub volgen waarmee elke video gewaardeerd kan worden. Op de homepage is de nieuwe slogan van de videowebsite geplaatst, dit is 'Your cat videos belong here'.

vimeo_katten

ICTRecht incasseert €8200

Arnoud Engelfriet laat weten op ICTRecht dat het gelukt is om 8200 euro te incasseren via automatische incasso dankzij het gemak waardoor mensen akkoord gaan met cookiemeldingen. Naast de bekende teksten over Google Analytics en Social Media stond er in de popup ook een tekst waarmee toestemming werd gegeven om 100 euro af te laten schrijven en de tekst is rechtsgeldig omdat bezoekers op “Akkoord” moesten klikken.

cookiemelding_ictrecht

Wolfram Alpha

De zoekmachine Wolfram Alpha heeft de Wolfram|Alpha Handwritten Knowledge Engine gelanceerd, een nieuwe en meer persoonlijkere manier voor het leveren van antwoorden. Zodoende worden voortaan antwoorden getoond alsof deze met de hand zijn geschreven.

wolfram_alpha_handschrift

HootFoil

HootSuite HootFoil is een nieuw product van HootSuite, vandaag gepresenteerd. Het betreft een nieuw beveiligingsproduct om al je eigen social media accounts beter mee te kunnen beveiligen. Het gebruik is bijzonder simpel en eenmaal geplaatst hoeft de folie nooit meer te worden vervangen. Bestellen kan telefonisch maar HootFoil is ook gewoon verkrijgbaar in de supermarkt. Meer informatie over HootFoil in de video hieronder.

Webwereld

Webwereld introduceert een betaalmuur, op het handige en platformonafhankelijke Berliner-formaat. Om de lat nog hoger te leggen, de lezer nog meer te kunnen verrassen, los van de waan van de dag wordt deze unieke bitcounbetaalmuur vandaag doorgevoerd.

webwereld_bitcoin

Virgin Atlantic

Virgin Atlantic, het bedrijf van de bekende Richard Branson heeft het eerste vliegtuig ter wereld gemaakt met een glazen bodem. Richard Branson heeft het initiatief persoonlijk gefinancierd en vanaf nu kunnen reizigers dus tijdens het vliegen naar beneden kijken, een fantastische ervaring en een grote doorbraak. Het betreft eerst nog wel een experiment maar als deze succesvol verloopt zal er gekeken worden of er vliegtuigen met een glazen bodem ingezet kunnen worden op langere routes. Het personeel is speciaal getraind om passagiers die mogelijk nerveus worden van het glas gerust te stellen.

virgin_glazen_bodem

Unerdwear

De Europese tak van nieuwssite TechCrunch komt met ondergoed voor tech nerds genaamd Unerdwear. Geïnteresseerden kunnen hun e-mailadres achterlaten op de website en de verwachting is dat de eerste pakketjes over enkele weken kunnen worden geleverd. Het ondergoed is voorzien van prints van nerds, katten en dinosaurussen.

unerdwear

LIG

Lifehacking.nl presenteert het nieuwe productiviteitsmantra van de 21e eeuw, Letting it Go of kortweg LIG. Letting It Go bestaat uit 4 stappen. 1. Kijk aandachtig naar al het werk wat voor je ligt. 2. Maak een beslissing of je dit echt wilt doen. 3. Leg het werk wat je moet doen in een map in een la. 4. Ga daarna iets anders doen en maak je vooral niet druk.

lig

Mobiel bekeuren

Een nieuw innovatief systeem voor het detecteren van verkeersovertredingen en het direct innen van boetes, dat is hetgeen vandaag geïntroduceerd door Sping. Het systeem detecteert onder andere door rood rijden en/of lopen, snelheidsovertredingen en parkeerverboden. Het innen van de boete verloopt verder direct via de telefoonrekening van de klant. Bij een verkeersovertreding ontvangt de overtreder direct per SMS welke overtreding er is begaan inclusief de hoogte van de boete. Na een intensief test- en pilottraject wordt het systeem komende maand in gebruik genomen door de overheid.

sping_mobiel_bekeuren

Biks & Bytes

Tweakers.net kondigt vandaag op de eigen website aan een datingsite gestart te zijn in samenwerking met Bokt.nl, de grootste Nederlandstalige website voor paardenliefhebbers. Met behulp van geavanceerde technologie wordt er een match tussen gebruikers van de twee sites gemaakt en tot nu toe zijn de resultaten hoopgevend. De site heet Biks & Bytes en kan alleen gebruikt worden door gebruikers van de twee sites.

biks_bytes

Skype into Space

Skype komt met de introductie van Skype into Space. Ongeacht of je nu op aarde bent of niet moet je Skype altijd kunnen gebruiken en daarom wordt er gewerkt om de bekende features in de ruimte beschikbaar te maken en berichten overal heen te kunnen sturen.

skype_space

Skype into Space

Skype komt met de introductie van Skype into Space. Ongeacht of je nu op aarde bent of niet moet je Skype altijd kunnen gebruiken en daarom wordt er gewerkt om de bekende features in de ruimte beschikbaar te maken en berichten overal heen te kunnen sturen.

skype_space

Overig

Een aantal laatste andere grappen hieronder.

Lees meer over: , , , , , ,