Andere e-mailaccounts toevoegen in Hotmail

Microsoft heeft in Hotmail een mogelijkheid toegevoegd om externe e-mailaccounts toe te voegen aan Hotmail. Zodoende kun je net als dit al langer kon in Gmail een extern account toevoegen, hiervan berichten ontvangen maar ook versturen. Bij het opstellen van een bericht kies je dan de juiste afzender. Op deze manier hoef je niet langer verschillende adressen op allerlei plaatsen bij te houden.

Instellen

Het instellen van een extern account is eenvoudig en gaat als volgt. Naast de link om naar het Postvak IN te gaan staat een klein icoontje zodra je hier met de muis op gaat staan. Klik hierop en kies dan voor "E-mail ontvangen van een ander account".

In het scherm dat volgt klik je dan op de link 'Een e-mailaccount toevoegen' die onder de kop 'Het is mogelijk e-mailberichten van dit te account ontvangen' staat.

Vul dan in het volgende scherm je e-mailadres en wachtwoord in, Hotmail zal dan zelf proberen om de rest van de gegevens in te voeren.

In tegenstelling tot Gmail is er geen bevestigingscode vereist. Als dit succesvol is kom je in de laatste stap terecht om het nieuwe account op te slaan. Hier heb je nog de optie om een naam aan te geven voor het account en om aan te geven of berichten in een aparte map moeten worden geplaatst of niet.

Accounts kunnen altijd via dezelfde weg weer verwijderd worden.

Lees meer over: ,