Andere 1 april grappen 2012

Google pakte vandaag net als voorgaande jaren weer groots uit met allerlei grappen zoals de zelfrijdende auto's die mee gaan doen aan NASCAR races, muziek in Google Analytics, Rode reuzenkangoeroes voor Street View, Google Maps 8-bit for NES, Gmail Tap, Chrome Multitask Mode en YouTube volledig op DVD. Een overzicht van alle grappen van Google van dit jaar maar ook van voorgaande jaren bekijk je op de pagina Google op 1 april.

Naast Google zijn er natuurlijk nog veel meer bedrijven die vandaag de lolbroek uithangen. Hieronder een kort overzicht van diverse grappen die vandaag online werden geplaatst.

Albelli scanner

Afgelopen jaar kwam Albelli als eerste ter wereld met een fotoboek in 3D. Dit jaar is de fotoscanner bedacht die bijzonder eenvoudig werkt, oude foto's bewaren was nog nooit zo makkelijk. Wat je moet doen is op de website een foto op de juiste plaats tegen je beeldscherm aanhouden en de foto zal automatisch worden opgeslagen. "De scanbalk die je langs je foto ziet gaan bestaat uit lichtreceptoren. Deze receptoren geven informatie door aan de ‘Imagine Photo Software‘ die de licht-en kleurvlakken uit je foto omzet in een jpeg-bestand." Bijgaand is er ook een video gemaakt om alles te demonstreren.

Skype for String

Skype heeft vandaag een nieuw product gepresenteerd, Skype for String. Met dit nieuwe product kan je eenvoudig communiceren met vrienden zonder dat je hiervoor een computer of mobiele telefoon nodig hebt, slechts alleen twee bekertjes en een touwtje. Contacten toevoegen is dan ook eenvoudig door diegene een bekertje te geven die verbonden is met je eigen bekertje. Videobellen kan ook zolang iemand in het zicht blijft.

Sergey Brin met pensioen

Weblog TechCrunch.com weet vandaag te melden dat de medeoprichter van Google, Sergey Brin er in 2015 mee te gaan stoppen om met pensioen te gaan. Brin plants to quit by 2015 and “maybe go down to Baja” to listen to real “people’s music” and then move to Nashville where he will open a small recording studio focused on roots acts.

Amsterdamse Apple Store

Webwereld.nl heeft vandaag breaking news want het blijkt zo te zijn dat de winkel van Apple die onlangs is geopend in Amsterdam geheel nep blijkt te zijn. Dit nieuws kwam naar buiten dankzij een medewerker die per ongeluk tegen de waarheid aanliep. Niet alleen de winkel zelf maar ook de producten die er worden verkocht bleken nep te zijn.

Virgin Volcanic

De grote baas van Virgin, miljardair Richard Branson laat weten te beginnen met een ambitieus project, Virgin Volcanic. Nadat er al jaren wordt gewerkt aan commerciële ruimtevluchten wordt het nu tijd om naar het midden van de aarde te gaan. Aanvullend daarop werd er een nieuwe valuta geïntroduceerd genaamd The Branson.

Flickr

Fotowebsite van Flickr van Yahoo heeft een nieuwe look bedacht voor het tonen van alle foto´s op de website. Dit kan nu alvast uitgeprobeerd worden middels een knop die rechtsonder op elke pagina van de site is te vinden. Welcome to 2012, via the 1980s.

Sony

Sony introduceerde vandaag 's werelds kleinste ultrabook waarvan de presentatie hier is te bekijken. Het apparaatje is net zo groot als een luciferdoosje (0.75 x 1.25 inch).

Darth Vader

TomTom kwam ook met een opmerkelijke uitkomst van een recent onderzoek. Het bleek namelijk na een onderzoek (Project GaGa) van het Navigation Laboratorium onder ruim 300 baby's en peuters dat de stem van Darth Vader, de slechterik uit Star Wars voor de hoogste geluksscore behaalde. Beelden van het onderzoek van TomTom bekijk je hier.

Hungry Hungry Hippos

De website ThinkGeek.com kwam ook met een originele grap door op de website een spel aan te bieden dat gecombineerd kan worden met de iPad. Het spel Hungry Hungry Hippos was eind jaren 70 erg populair en de website wilde dit spel nu terugbrengen en combineren met technologie van deze tijd, de iPad en dit voor slechts 30 dollar. Aanvullend hierop kwam ThinkGeek ook met Barbie Digital Fashion Styling Head for iPad.

AdBlock

De populaire extensie AdBlock voor Google Chrome kwam vandaag met CatBlock. AdBlock is een extensie die gebruikt kan worden om advertenties op sites te blokkeren en vandaag werden deze advertenties tijdelijk vervangen door plaatjes van katten. De introductie van CatBlock heeft er al serieus voor gezorgd dat als er genoeg geld binnenkomt bij de ontwikkelaar hij serieus overweegt om CatBlock te laten bestaan.

Reddit

De sociale nieuwswebsite Reddit kwam op de homepage met de Reddit timeline bar. "Using never-seen before time travel technology, in addition to news, we are now able to offer olds, soon-to-bes, and everything in-between. We’ve taken the most interesting eras of the past and future and condensed them into new areas called “timereddits”."

Bing

Microsoft Bing kwam nog met een kort verhaal over Bingbot. Bingbot is a budding thespian. He's a bonafide actor and was an extra in Real Steel. While he didn’t have a speaking role, he was there in the background. He's also done stunt work for KITT, of Knight Rider fame, and actually once turned down a role as C3PO, stating C3PO was "..too prissy...". He plans to write a memoir soon, to be titled, "Oh man, the stuff I've seen..."

Titanic

Beveiligingsbedrijf F-Secure kwam met het nieuws dat tijdens de duik van James Cameron onlangs in het wrak van de Titanic zowaar een USB stick is gevonden. De stick zou malware bevatten maar het onderzoek loopt nog op dit moment...

Photoshop CS6

Onlangs verscheen een betaversie van Adobe Photoshop CS6. De website practicalphotoshopmag.com heeft ontdekt dat in de nieuwe versie van de software een Content-Aware Age Tool aanwezig zal zijn waarmee gezichten simpel een stuk jonger of ouder gemaakt kunnen worden. Hoe dit werkt in de praktijk is goed te zien in de screenshot, het ouder of jonger maken gaat door een schuifbalk te verplaatsen.

Facebook Hate Button

TechCrunch wist in 2010 als eerste te melden dat Facebook een Like knop zou gaan krijgen en de website weet nu als eerste te melden dat het sociale netwerk een Hate button zal krijgen. Gebruikers zorgen dagelijks nu voor 2.7 miljard likes en reacties en Facebook denkt dit aantal te kunnen verdubbelen met de nieuwe knop. De oprichter van Facebook, Mark Zuckerberg verwacht tot 2 miljard Hates op de eerste dag. Binnen het bedrijf wordt er nog wel druk gediscussieerd of de knop echt een Hate moet heten of Dislike. Eerder experimenteerde Facebook al eens met een Fax button, andere knoppen die nu worden overwogen door Facebook zijn “Meh”, “Love”, “Who Cares”, en “+11″.

SkyCMD

Microsoft heeft een veel snellere versie van opslagdienst SkyDrive geïntroduceerd. Microsoft vraagt zich namelijk af of gebruikers wel echt willen bladeren door bestanden met behulp van een muis. Het bedrijf denkt dan ook dat de beste manier voor mensen om een computer te gebruiken is door net als vroeger commando's te typen op een toetsenbord, daarom is daar nu SkyCMD. Denk aan oude opdrachten zoals "dir" en "cd" die hier opnieuw gebruikt kunnen worden, uitproberen van SkyCMD kan op skycmd.com.

SkyCMD

Nadat Toshiba afgelopen jaar nog kwam met de eerste 3D monocle ter wereld komt Toshiba nu met Shapes. Een nieuwe lijn tablets die perfect aansluiten bij je eigen persoonlijkheid en stijl. Een video met deze tablets is hier te bekijken.

Lees meer over: