AMBER Alerts in zoekresultaten Google en Google Maps

Een goed initiatief van Google vooralsnog alleen voor de Amerikaanse versie van de homepage. In samenwerking met het Amerikaanse National Center for Missing and Exploited Children (NCMEC) zijn AMBER Alerts toegevoegd aan het Google Public Alerts platform. Public Alerts zijn waarschuwingen die getoond worden in de zoekmachine en in Google Maps op het moment dat dit relevant is, denk bijvoorbeeld aan waarschuwingen omtrent orkaan Sandy eerder deze week. AMBER Alerts zijn nu aan het platform toegevoegd met als doel om vermiste kinderen weer veilig thuis te krijgen.

Gebruikers in de Verenigde Staten zien deze meldingen wanneer ze de zoekmachine of Google Maps op desktop of op een mobiel apparaat gebruiken en zoeken naar gerelateerde informatie over een bepaalde locatie waar een kind vermist wordt. Ook zal deze melding bovenaan de zoekresultaten verschijnen zodra er een gerichte zoekopdracht gerelateerd aan de melding wordt uitgevoerd. Google hoopt dat door AMBER Alerts te tonen in de resultaten meer mensen zullen helpen bij het zoeken naar vermiste kinderen.

Mogelijk dat deze toevoeging op termijn ook naar de Nederlandse versie van de zoekmachine zal worden uitgerold. Google werkt in ieder geval al samen met Missing Children Europe en het Canadian Centre for Child Protection. Een screenshot van een dergelijke melding met icoon bovenaan in de zoekresultaten van Google zie je hieronder.