Alternatieve iconen iOS 7 gespot waaronder voor het weer

ios_7_logo Na de presentatie vorige week van iOS 7 heeft Apple kort enkele andere iconen op de website geplaatst in plaats van de iconen die momenteel te zien zijn in de bètaversie van het mobiele besturingssysteem. Het was niet de bedoeling deze alternatieve iconen te tonen, het bedrijf haalde snel weer de betreffende afbeeldingen offline en plaatste de originele iconen terug die nu in de bètaversie van iOS 7 aanwezig zijn.

Het ging om onder andere het icoon van de weerapplicatie, het icoon van Passbook, het icoon van Herinneringen en het icoon van Foto's. Deze iconen zijn al veel besproken en niet allemaal even enthousiast ontvangen door verschillende designers. Het meest in het oog springend is het icoon van de weerapplicatie, in plaats van een zonnetje en een wolkje is te zien dat live de huidige temperatuur wordt getoond en dit is iets waar gebruikers al enkele jaren graag zouden willen zien. Wat betreft Passbook is de oranje kaart gewijzigd. Het kan tevens goed zijn dat er nog meer wijzigingen doorgevoerd gaan worden in de komende maanden voordat de definitieve versie van iOS 7 uitgebracht zal gaan worden. Er is overigens ook nog geen versie voor de iPad van iOS 7 beschikbaar.

ios_7_iconen

Zoals gezegd werden niet alle iconen even goed ontvangen door designers en dat is eigenlijk ook van toepassing op de rest van het mobiele besturingssysteem. Er is zelfs al iemand die een blog heeft aangemaakt met de titel 'Jony Ive Redesigns Things'. Jonathan Ive is de ontwerper van iOS 7 en de blog toont hoe diverse bekende logo's zoals van Nike en BMW er uit zouden zien als deze opnieuw door Jonathan Ive zouden worden ontworpen.

Lees meer over: , , ,