Alternatief Valentijnsdag logo van Google in de Verenigde Staten

Google Doodle

Vandaag is op vrijwel alle homepages van Google een interactief logo te zien in het teken van Valentijnsdag. Met het logo kun je bonbons maken op basis van allerlei ingrediënten.

Opvallend is dat Google vandaag niet hetzelfde interactieve logo geplaatst heeft op de Amerikaanse homepage van de zoekmachine. Gebruikers in de Verenigde Staten zien op vrijdag het bovenstaande alternatieve en tevens ook interactieve logo bestaande uit zes verschillende snoepjes. In het midden van het logo is een snoepje verwerkt met de woorden First kiss in het rood en zo heeft elk hartje een eigen tekst. Door op een van de verschillende snoepjes in het logo te klikken wordt er een kort verhaaltje afgespeeld.

Een werkende kopie van het Amerikaanse logo bekijk je op deze pagina.

google_logo_valentijnsdag_us

Het is pas de tweede keer dat Google een alternatief logo in de Verenigde Staten laat zien op Valentijnsdag. Dit gebeurde voor de eerste keer in 2009. Het is niet duidelijk waarom Google dit jaar een alternatief logo laat zien aan de gebruikers van de zoekmachine. Een overzicht van alle doodles geplaatst door Google voor Valentijnsdag bekijk je hier.

Lantaarnfeest

Overigens is niet in alle landen een logo in het teken van Valentijnsdag te zien want in onder andere Hong Kong en Taiwan wordt vandaag het Lantaarnfeest gevierd. Voor deze gelegenheid heeft Google het onderstaande geanimeerde logo gemaakt en geplaatst. Met het lantaarnfeest eindigt het Chinese nieuwjaarsfeest dat begon op vrijdag 31 januari.

Google Doodle

Lees meer over: ,