Alle testversies van Windows 8 verlopen

Windows 8 logoMicrosoft bracht in september 2011 de Developer Preview van Windows 8 uit en eind februari 2012 volgde de Consumer Preview, gepresenteerd door Steven Sinofsky (inmiddels niet meer werkzaam bij Microsoft) op het Mobile World Congres in Barcelona. Als laatste bracht Microsoft op 31 mei vorig jaar de Release Preview uit.

Aanvankelijk zou de Developer Preview van Windows 8 al verlopen op 8 april 2012 maar in februari vorig jaar bracht het bedrijf een patch uit om deze datum te verlengen tot dit jaar.

De drie testversies van Windows 8 zijn vanaf deze week officieel verlopen maar nog wel bruikbaar. Totdat er een officiele productsleutel wordt ingevoerd zal Windows elk uur automatisch gaan herstarten. Mocht je willen upgraden naar de definitieve versie van het besturingssysteem dan kan dit nog en met 31 januari voor slechts 29,99 euro, het is nog niet duidelijk wat de prijs zal gaan worden na deze datum. Overigens kunnen kopers van een computer met Windows 7 nog tot eind deze maand upgraden voor slechts 14,99 euro.

Het Media Center Pack kan ook nog tot eind deze maand gratis gedownload worden.

Lees meer over: ,