Alle gebruikers automatisch een mailadres van Facebook

Facebook is stilletjes bezig om alle gebruikers te voorzien van een standaard @facebook.com e-mailadres, een mailadres waarvan je als gebruiker van het sociale netwerk misschien niet eens wist dat deze bestond en dat je deze had. Als je gaat naar je eigen contactinformatie dan zul je zien dat het e-mailadres dat je had ingesteld is vervangen voor een adres van Facebook. Het adres bestaat uit naam@facebook.com mits je ooit een URL hebt ingesteld voor je profiel, anders zal het voorvoegsel bestaan uit alleen cijfers.

Zodra je een bericht ontvangt op het mailadres van Facebook verschijnt deze in het postvak van het sociale netwerk. Check hier overigens dan ook even de map genaamd Overige, hier kunnen namelijk ook berichten automatisch in terecht komen zoals mailtjes van mensen met wie je geen vriend bent of die geen vrienden van vrienden zijn.

Terugzetten

Het adres kan wel verborgen worden en daarnaast kan er wel gewoon een ander eigen e-mailadres worden toegevoegd en zichtbaar worden gemaakt op de tijdlijn. Dit doe je door naar je eigen Timeline te gaan en te klikken op 'Info' onder je eigen informatie. Op de pagina die volgt kan het mailadres gewijzigd worden in het blokje Contactgegevens.

Tot op heden zijn de adressen van Facebook nog niet een heel groot succes, op deze manier hoopt het netwerk dat de mailadressen toch meer gebruikt gaan worden. Voor communicatie gebruiken medewerkers van Facebook overigens FB.com adressen.

Lees meer over: