Alle aanvragen van Google nieuwe extensies waaronder .lol

Internetorganisatie ICANN heeft een lijst gepubliceerd met alle aanvragen die zijn binnengekomen voor nieuwe extensies. Begin deze maand werd duidelijk dat er veel aanvragen waren gedaan onder andere door Google. Een extensie kost eenmalig een slordige 185.000 dollar en daarnaast zijn er terugkerende kosten van 25.000 dollar.

De ICANN zegt in totaal 1930 aanvragen voor nieuwe extensies te hebben ontvangen, tussen deze aanvragen twee van de Nederlandse overheid, .overheidnl en .politie. Ook Philips en KPN hebben extensies aangevraagd en tevens is .amsterdam aangevraagd.

Microsoft heeft in totaal 11 aanvragen voor nieuwe extensies ingediend, dit zijn .azure, .microsoft, .docs, .live .bing, .hotmail, office, .skydrive, skype, xbox, en .windows. Apple heeft het beperkt gehouden en alleen maar een aanvraag ingediend voor .apple.

Google

Zoals gezegd heeft Google ook een hoop namen aangevraagd waarvan al duidelijk was dat onder andere .lol, .youtube en .google op de lijst stonden. Tevens zijn er extensies die aangevraagd zijn door Google maar ook door anderen, zo is bijvoorbeeld .docs ook aangevraagd door Microsoft en .music, .play, .game, .movie en .cloud door Amazon en andere bedrijven. Hieronder het overzicht aanvragen van Google, de volledige lijst is hier te bekijken. Het is de verwachting dat de eerste domeinen volgend jaar april / juni live gaan.

ADS HOME
AND HOW
ANDROID INC
APP ING
ARE KID
BABY LIVE
BLOG LLC
BOO LLP
BOOK LOL
BUY MAIL
CAL MAP
CAR MED
CHANNEL MEME
CHROME MOM
CLOUD MOTO
CORP MOV
CPA MOVIE
DAD MUSIC
DAY NEW
DCLK NEXUS
DDS PAGE
DEV PHD
DOCS PLAY
DOG PLUS
DOT PROD
DRIVE PROF
EARTH RSVP
EAT SEARCH
ESQ SHOP
EST SHOW
FAMILY SITE
FILM SOY
FLY SPOT
FOO SRL
FREE STORE
FUN TALK
FYI TEAM
GAME TOUR
GBIZ TUBE
GLE VIP
GMAIL WEB
GMBH WOW
GOO YOU
GOOG YOUTUBE
GOOGLE グーグル
GUGE 谷歌
HERE
Lees meer over: , ,