Aliassen voor Hotmail

Handige nieuwe feature voor Hotmail, de optie om aliassen aan te maken. Op deze manier heb je dus de mogelijkheid om meerdere mailadressen te gebruiken vanuit je eigen account en hoef je dus niet te schakelen tussen meerdere e-mailaccounts. Het is al langere tijd mogelijk om, vergelijkbaar met Gmail een plusteken toe te voegen aan je mailadres. Bijvoorbeeld, gebruikersnaam@hotmail.com met een plusteken wordt dan gebruikers+naam@hotmail.com. Mail gestuurd naar het tweede adres zal gewoon aankomen en kan op deze manier handiger gefilterd worden.

Maar zoals Microsoft aangeeft is het op deze manier eenvoudig om het daadwerkelijke e-mailadrs te achterhalen en in sommige situaties is dit misschien iets wat je niet wilt.

De nieuwe feature laat je daarom volledig nieuwe adressen aanmaken die je vervolgens voor welk doel dan ook kunt gebruiken zonder dat iemand het originele mailadres kent of ziet. De werking is als volgt. Ga naar het Postvak IN en klik op het icoontje zoals in de screenshot hieronder. Klik in het menu dan op 'Een Hotmail-alias maken.'

Je komt dan op de pagina waar de alias aangemaakt kan worden, hier de mogelijkheid om te kiezen tussen een Hotmail.com, Hotmail.nl en Live.nl adres.

Nadat je een alias aan hebt gemaakt die ook beschikbaar is (anders volgt hiervan een melding) wordt je doorgestuurd naar je Postvak IN waar dan de onderstaande melding verschijnt. Stel hier in of berichten gestuurd naar het nieuwe adres automatisch in een nieuwe map moeten gaan komen of gewoon in het Postvak IN.

Je mag van Microsoft maximaal 5 aliassen per jaar aanmaken met een uiteindelijk totaal van 15 aliassen. Na het aanmaken van een alias verdwijnt overigens de optie. Het is niet duidelijk hoelang het duurt voordat je een volgende alias aan mag maken.

Lees meer over: , ,