Albert Szent-Györgyi logo van Google

Google is druk met speciale logo's in de afgelopen dagen, zo zijn er vandaag alleen al 7 verschillende logo's die wereldwijd op lokale homepages van de zoekmachine staan. Het volgende logo dat wereldwijd geplaatst gaat worden na de doodle ter ere van Freddie Mercury is een logo ter ere van de 118e geboortedag van Albert Szent-Györgyi.

Albert Szent-Györgyi was een Hongaars arts geboren op 16 september 1893 in Boedapest. Szent-Györgyi kreeg in 1937 de Nobelprijs voor de Geneeskunde. Hij ontdekte dat paprika's een bron van vitamine C vormen en maakte gewag van de scheurbuik-voorkomende rol daarvan. Deze ontdekking waarvan de basis werd gelegd aan de Rijksuniversiteit Groningen leverde hem de Nobelprijs op.

Hij woonde tussen 1920 en 1926 in Nederland. De eerste twee jaar was hij in dienst van de Rijksuniversiteit Leiden om daarna te vertrekken naar de Rijksuniversiteit Groningen.

Logo

Het is een fris en fruitig logo met twee sinaasappels, de doodle zou wat dat betreft zo op een fles sinaasappelsap geplakt kunnen worden.

Google Doodle:

Doodle categorie: Verjaardagen Wetenschappers, onderzoekers, etc.

Lees meer over: ,