Alarm iPhone negeert wintertijd

Heb je een iPhone en maak je gebruik van het alarm om 's morgens op tijd wakker te worden dan zul je het ongetwijfeld gemerkt hebben, het toestel heeft het terugzetten van de klok dit weekend volkomen genegeerd. Hoewel de gewone tijd wel netjes werd aangepast zorgde een bug ervoor dat bij een hoop mensen het alarm niet werd gecorrigeerd. Deze bug had dus tot gevolg dat een hoop mensen in Europa zich hebben verslapen omdat het alarm een uur later afging.

Onlangs kwam de bug al aan het licht toen Australiƫ op de wintertijd overging. Apple was op de hoogte van het probleem maar het bedrijf was niet instaat om op tijd met een update te komen. Nu heeft het bedrijf nog een week om te voorkomen dat mensen in de Verenigde Staten zich verslapen omdat dan daar de klok een uur terug wordt gezet.

Het probleem zou zich niet voordoen als je gebruik maakt van iOS 4.2 beta of als je de herhaling van het alarm instelt op 'nooit' of 'elke dag'. Het is te voorkomen door de wekker dus in te stellen op de net genoemde manier of door de tijd een uur eerder in te stellen.

Lees meer over: , ,