Al miljoenen gebruikers Google+

Eric Schmidt heeft laten weten in een interview met een aantal journalisten in Idaho dat Google+ inmiddels een aantal miljoen gebruikers heeft, iets meer dan een week na de lancering. Een precies aantal wist hij echter niet maar hij is erg tevreden op de manier waarop het nieuwe sociale netwerk tot dusver wordt opgepakt. Verder geeft hij aan dat het ook een goed teken is dat er een hoop mensen ontevreden zijn omdat ze nog geen invite hebben ontvangen en dat gebruikers goed snappen wat het verschil is met Facebook.

4.5 miljoen

Ondertussen heeft Boris Veldhuijzen van Zanten op Google+ laten weten gehoord te hebben dat het inmiddels om meer dan 4.5 miljoen gebruikers. Als het moment eenmaal daar is dat het sociale netwerk voor iedereen beschikbaar komt (mogelijk voor 31 juli) en dat ook bedrijven een profiel aan mogen maken zal dit aantal ongetwijfeld snel oplopen.

Mails

En dat het hard gaat wat betreft het aantal nieuwe gebruikers voor Google+ bleek gisteren opeens. Er kwamen meldingen van gebruikers die soms 30 tot 50 e-mailberichten ontvingen waarin gemeld werd dat een andere gebruiker ze had toegevoegd.

"For about 80 minutes we ran out of disk space on the service that keeps track of notifications. Hence our system continued to try sending notifications. Over, and over again. Yikes." aldus Vic Gundotra van Google die snel na de ontdekking een excuus op Google+ plaatste voor deze plotselinge stroom aan berichten.

Meer over de introductie van Google+ lees je hier. Een overzicht van alle berichten in de afgelopen dagen over het sociale netwerk bekijk je hier.

Lees meer over: ,