Al je informatie van Facebook downloaden

Gisteren heeft Mark Zuckerberg, de CEO van Facebook tijdens een event in Palo Alto bekend gemaakt dat er een mogelijkheid gaat komen om alle informatie die je hebt geplaatst op Facebook te kunnen downloaden. Zuckerberg gaf aan: 'People own and have control over all info they put into Facebook and “Download Your Information” enables people to take stuff with them".

De optie zal beschikbaar gaan komen onder 'Mijn account'. Om dit te checken ga naar Account, rechts boven aan je pagina en klik op Accountinstellingen. Beneden aan de pagina staat 'Je gegevens downloaden'. Klik dan op 'Meer informatie' en vul op het volgende scherm je wachtwoord in. Klik op 'Continue' en de informatie wordt geladen, dit kan tot twee uur duren. Via je email ontvang je een link om het .zip bestand te downloaden.

Nieuw Dashboard

Dan is er een nieuw Dashboard aangekondigd waar je in één oogopslag kunt zien welke apps je gebruikt en welke pagina's je toestemming hebt gegeven via Facebook login om jouw gegevens te gebruiken. Ook kun je hier je privacyinstellingen aanpassen. Ga hiervoor naar Account, rechts boven aan je pagina. Klik op Privacyinstellingen en onderaan deze pagina op Bewerk je instellingen onder het kopje Toepassingen en websites.

Nieuwe Groepen

Als laatste is het nu makkelijker om groepen aan te maken voor de mensen met wie je je in het echte leven identificeert, zoals de leden van je sportclub, de vrienden waar je mee gaat stappen, je kookclub, etc. Binnen deze groep kan je content uitwisselen, chatten, elkaar berichten sturen en dat allemaal binnen een besloten omgeving. Je kunt de leden en de inhoud ook openbaar maken. Een nieuwe groep kan je aanmaken via het icoon 'Groep maken' in de linker kolom onder je Nieuwsoverzicht.

Lees meer over: