Agenda en weerapp iOS 7 niet over op wintertijd en tonen nog steeds zomertijd

Agenda en weerapp iOS 7 niet over op wintertijd en tonen nog steeds zomertijd

Vannacht is de klok weer een uurtje teruggezet vanwege het ingaan van de wintertijd. In het verleden had iOS een aantal keer last van de overgang van zomertijd naar wintertijd. Het gevolg was onder andere dat de wekker in iOS 's morgens niet op het correcte tijdstip afliep waardoor sommige mensen op maandagochtend veel te laat wakker werden.

Nu zijn er met iOS 7 zover duidelijk geen echte grote problemen met de wekker maar helemaal vlekkeloos is de overgang vannacht naar de wintertijd toch niet verlopen.

De klok van iOS geeft netjes de correcte tijd weer maar er zit een klein probleem in de agenda van het mobiele besturingssysteem en er zit een kleine fout in de weerapp.

Wie de agenda opent zal zien dat de huidige tijd niet goed wordt weergegeven, in de onderstaande screenshot is te zien dat de tijd 13:16 uur onder 14:00 is geplaatst. Wie de weerapp van iOS 7 opent ziet dat onder in dit geval Amsterdam en Londen de zomertijd nog gewoon wordt weergegeven. De wereldklok toont overigens wel de correcte tijden.

wintertijd_ios7_agenda

wintertijd_ios7_weerapp

Lees meer over: , , ,