Afdrukvoorbeeld Google Chrome krijgt vorm

Vorig jaar werd al duidelijk dat browser Google Chrome uitgebreid zou gaan worden met een afdrukvoorbeeld, iets wat in andere browsers zoals Firefox en Internet Explorer al lang bestaat. Een website uitprinten kon natuurlijk al in Chrome maar een voorbeeld bekijken nog niet. In oktober werd het experiment 'Print Preview' toegevoegd aan de browser echter na het inschakelen hiervan was er nog weinig te zien. Inmiddels kan deze functionaliteit daadwerkelijk uitgeprobeerd worden, onder andere in de developer versie.

Inschakelen

Standaard werkt het bekijken van een voorbeeld niet maar moet dit eerst worden geactiveerd. Het inschakelen van het experiment kan door in de adresbalk 'about:flags' te typen. In het overzicht zoek dan 'Print Preview' op en schakel dit experiment in. Zodra je daarna op 'Afdrukken' klikt in het menu wordt er voortaan eerst een voorbeeld getoond.

Aan de linkerkant staan dan de verschillende opties. Zo kies je hier welke pagina's je wilt printen, is er een optie 'Dubbelzijdig', je stelt het aantal printjes in evenals de layout (staand of liggend) en je stelt in of je wilt printen in kleur of zwart/wit.

PDF

Een andere handige optie is hier dat je in het lijstje met printers ook kunt kiezen voor de optie 'Print to PDF'. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van de ingebouwde PDF plugin en dus maak je van een website op deze manier eenvoudig een PDF bestand.

Lees meer over: , ,