Advocaat klaagt Microsoft aan vanwege opslagruimte Surface

Op de dag dat Microsoft de Amerikaanse prijzen aankondigde van de nieuwe Surface kwam ook naar voren hoeveel opslagruimte er daadwerkelijk beschikbaar is op de tablet. Op dat moment gaf een medewerker van Microsoft aan op Reddit dat er op de 32 GB versie van de tablet in totaal 16 tot 20 GB beschikbaar is voor bijvoorbeeld foto's, documenten en andere bestanden. Het besturingssysteem Windows RT plus Microsoft Office en andere software neemt standaard de rest van de opslagruimte in op de tablet.

Nieuws komt nu uit de Verenigde Staten dat advocaat Andrew Sokolowski uit Los Angeles een rechtszaak heeft aangespannen tegen Microsoft vanwege dit gegeven. De advocaat is van mening is dat het misleidend is dat het bedrijf aangeeft dat het apparaat 32 GB en 64 GB opslagruimte heeft omdat in de praktijk het dus zo is dat er in het geval van de 32 GB versie 16 GB overblijft en in het geval van de 64 GB versie, 45 GB. Sokolowski is van mening dat Microsoft dit zou moeten vermelden in bijvoorbeeld advertenties omdat kopers dus in werkelijkheid maar de beschikking hebben over slechts de helft van de ruimte.

Het is wat dat gebruikelijk en ook logisch dat het besturingssysteem de nodige ruimte inneemt zoals dit ook het geval is met bijvoorbeeld de iPad. Microsoft geeft dan ook aan dat consumenten dit weten en het bedrijf voorziet dan ook geen problemen. Het is overigens wel zo dat Microsoft in het gedeelte met veelgestelde vragen over de Surface uitlegt waarom de beschikbare ruimte op de tablet een stuk minder is dan aangegeven.

Lees meer over: ,