Advertenties van Facebook op Zynga.com

Wie naar de website van Zynga gaat ziet nu advertenties en sponsored stories van Facebook aan de rechterkant staan, het is de eerste keer dat advertenties van het sociale netwerk op een andere website verschijnen. De koppeling met Zynga is logisch in dit geval gezien het feit dat veel spellen van Zynga populair zijn op Facebook wat goed is voor beide partijen qua inkomsten. De advertenties die op Zynga verschijnen zijn hetzelfde als de gepersonaliseerde advertenties die je als gebruiker normaal ziet op Facebook.

Zynga heeft overigens ook al eens getest op deze plek met Google AdSense.

Advertentienetwerk

Recent nog was er het bericht dat Facebook mogelijk zou gaan starten met het tonen van advertenties op externe websites, dit bleek uit het gewijzigde privacybeleid van het sociale netwerk. Echter laat Facebook nu in een reactie weten dat de advertenties op Zynga.com geplaatst zijn vanwege jarenlange nauwe samenwerking, Facebook denkt dat het een toevoeging is door dezelfde advertenties te tonen als gebruikers zien op het netwerk zelf.

Hoewel het verschijnen van de advertenties op Zynga.com volgens diverse mensen de eerste tekenen zijn van een aankomend advertentienetwerk zegt Facebook dat er momenteel (nog) geen plannen zijn om advertenties te plaatsen op andere websites.

Lees meer over: