Advertenties in apps Google Maps voor iPhone, iPad en Android

google_maps_iphone_logoGoogle heeft laten weten op het blog van Google AdWords dat er advertenties toegevoegd worden aan de apps van de kaartendienst voor iPhone, iPad en Android. De advertenties zijn volgens Google zowel interessant voor gebruikers als bedrijven.

Na het uitvoeren van een zoekopdracht kan er een advertentie in beeld verschijnen boven de zoekresultaten. Hieronder in de screenshots is een voorbeeld te zien van een advertentie in de zoekresultaten na het uitvoeren van de zoekopdracht Gardening shop, de advertentie bestaat uit een titel en korte omschrijving plus het aantal kilometers. Na het klikken op de advertentie verschijnt dezelfde informatie als bij een normaal zoekresultaat zoals het adres, openingstijden, reviews, foto's, een knop om de locatie op te slaan, een mogelijkheid om de navigatie te starten en een knop om direct te bellen. De advertenties zullen na het uitvoeren van een zoekopdracht alleen verschijnen indien dit echt relevant is.

Recent vernieuwde Google de apps van Google Maps voor iPhone en Android en er werd een geoptimaliseerde versie uitgebracht voor de iPad. Google Maps voor iOS vind je hier in de App Store van Apple, de app voor Android download je hier in de Google Play Store.

google_maps_android_ad

Lees meer over: , , , , ,