Advertenties Google Play in Kenniskaart

Advertenties Google Play in Kenniskaart

In december afgelopen jaar bleek al dat Google aan het experimenteren was met het tonen van advertenties als aanvulling op de informatie afkomstig uit de Kenniskaart (Knowledge Graph). De Kenniskaart is sinds afgelopen jaar juni beschikbaar in Nederland en is een grote database gevuld met informatie over personen, plaatsen en dingen. Het ging afgelopen december om een advertentie met diverse gegevens van een lokale autodealer, de betreffende advertentie was te zien na het zoeken naar een 2014 Chevrolet Camaro.

Google Play

Nu zijn er nieuwe advertenties gespot in de zoekmachine, dit keer gerelateerd aan films. In de onderstaande screenshot is te zien hoe een blok met informatie wordt getoond na het zoeken naar de film Megamind. Het gaat om een advertentie voor Google Play om hier de betreffende film te huren en direct te bekijken. Onder de vermelding van de Google Play Store is een kopje 'Also available from' te zien met in dit geval een link naar Amazon.com maar in sommige gevallen zijn er ook verwijzingen naar streamingwebsite Hulu Plus gespot.

In alle gevallen wordt er een prijs achter de website getoond. De advertenties van Google Play zijn zowel in de desktopversie als in de mobiele versie van de zoekmachine gespot.

google_play_ad