Advertentie Bing op uitlogpagina Facebook

Veel gebruikers van Facebook blijven standaard altijd ingelogd maar er is ook een grote groep gebruikers die na gebruik van het sociale netwerk standaard uitloggen. Zo loggen bijvoorbeeld alleen al in de Verenigde Staten dagelijks 37 miljoen gebruikers uit, maandelijks ligt dit aantal op 105 miljoen gebruikers. Een belangrijke plek voor adverteerders dus omdat vrij veel gebruikers terecht komen op de uitlogpagina.

Zodoende werd eerder deze week aangekondigd dat het vanaf april mogelijk wordt om te adverteren op deze pagina. Hoewel adverteerders nog even moeten wachten wordt er op dit moment al geëxperimenteerd en de eerste advertentie is inmiddels gespot.

Bing

Het gaat om een grote advertentie van zoekmachine Bing, waarvan een screenshot hieronder, die inmiddels is gezien door de nodige gebruikers. Microsoft werkt wat dat betreft veel samen met Facebook en Bing is al tijden de standaard zoekmachine van het sociale netwerk. Te zien is eigenlijk een nagemaakte homepage van de zoekmachine die in beeld komt na uitloggen inclusief een zoekveld. Opmerkelijk is echter dat als je hier een zoekopdracht invoert de zoekresultaten worden geopend in een nieuw venster.

Lees meer over: , ,