Admin Bar WordPress 3.1 uitschakelen

Met de introductie van versie 3.1 van WordPress gisteren zijn er een aantal nieuwe functionaliteiten beschikbaar gekomen in het pakket. Zo kan er nu intern gelinkt worden en behoren custom templates voor berichten tot de mogelijkheden. Een andere toevoeging is de Admin Bar aan de voorkant van een blog zoals die bestaat op WordPress.com.

Voor sommige gebruikers zal dit handig zijn maar lang niet iedereen is even gecharmeerd van deze werkbalk. Voor degene die de Admin Bar liever niet zien dan wel is er een eenvoudige oplossing. Pak de onderstaande code en plaats deze in het bestand, functions.php. Na het toevoegen van de code zal de werkbalk niet langer te zien zijn.

/* Admin Bar uitschakelen */
add_filter( 'show_admin_bar', '__return_false' );

Admin

Als alternatieve en misschien wat makkelijkere manier kan de werkbalk ook in de admin worden uitgezet echter is het nadeel hier dat je het per gebruiker moet instellen. Ga hiervoor naar Gebruikers en klik in het overzicht dat in beeld komt op je gebruikersnaam. Haal dan het vinkje weg voor "Als de site bekeken wordt" achter Toon adminbalk.

Lees meer over: