Addon brengt IE6 naar IE8

Een addon die Internet Explorer 6 brengt naar Internet Explorer 8, dat is het project waar een aantal voormalige IE-ontwikkelaars op dit moment mee bezig zijn. De Unibrow-addon moet bedrijven helpen die vastzitten aan IE6-applicaties en belooft IE6-specifieke code ongewijzigd te draaien in een apart tabblad van IE8.

"Bedrijven hebben iets simpels nodig dat niet is gebaseerd op virtualisatie", aldus Matt Heller van Browsium, het bedrijf verantwoordelijk voor de Unibrow-addon. Hij vertelt dat bedrijven geen enkele regel code hoeven aan te passen in hun intranet, websites of webapplicaties. Browsium heeft bij Microsoft een licentie genomen op diverse componenten van IE6. Unibrow laat IE8 die componenten dan gebruiken op basis van beheerdersinstellingen voor bepaalde (intranet)sites en webtoepassingen.

Veel bedrijven zitten vast aan de oude browser vanwege specifieke technieken in Internet Explorer 6 waar ooit veel websites maar ook interne bedrijfsapplicaties op zijn gebaseerd. Omdat Microsoft met latere IE-versies webstandaarden meer en meer is gaan omarmen levert dit compatibiliteitsproblemen op voor IE6-specifieke toepassingen.

Chrome Frame

Google heeft enige tijd geleden al een vergelijkbare addon geïntroduceerd. Google Chrome Frame is een invoegtoepassing voor Internet Explorer om zodoende de browser functionaliteiten te laten gebruiken van Google Chrome zoals ondersteuning voor HTML5.