Activeer standaard Apps in Google Chrome 8

Zoals genoemd in een eerder bericht vandaag wordt de webwinkel van Google al snel verwacht, mogelijk al aanstaande dinsdag. Afgelopen donderdag bracht Google versie 8 van browser Chrome uit en daarin zit onder andere standaard ondersteuning voor applicaties.

Totdat de webwinkel gelanceerd wordt kun je in ieder geval al wel even in Chrome 8 het Apps gedeelte activeren op de 'Nieuwe tabblad' pagina. Hiervoor moet je wel gebruik maken van de Engelse versie van Google Chrome, gebruik je de Nederlandse versie kan er eventueel eenvoudig overgeschakeld worden naar het Engels.

Na het activeren van dit gedeelte komen er drie standaard applicaties in beeld, dit zijn: Google Docs, Google Calendar en Gmail plus een link naar de webwinkel. Het klikken op het Web Store icoon brengt je op dit moment nog naar de extensions gallery.

Activeren

Om dit gedeelte te activeren klik met de rechtermuisknop op de snelkoppeling van Google Chrome en plaats '--enable-default-apps' achter het pad, zonder de quotes.

Start dan Google Chrome en ga naar de Extensies door op de moersleutel rechts boven te klikken en vervolgens te kiezen voor Tools en daarna Extensions. Klik dan aan de rechterkant op de link 'Developer mode' waarna er een aantal knoppen tevoorschijn komen. Klik op de knop 'Update extensions now'.

Open daarna een nieuw tabblad en het Apps gedeelte is nu te zien. Door met de rechtermuisknop op een icoon te klikken komen er opties tevoorschijn. Zo kan er ingesteld worden dat een App standaard in full screen wordt geopend of standaard wordt vastgezet.

Lees meer over: , ,