Accounts Skype konden eenvoudig overgenomen worden

Door een fout in Skype bleek het bijzonder eenvoudig te zijn om een account van een gebruiker over te nemen zo ontdekte Russische hackers. Benodigd was het e-mailadres van een gebruiker en hiermee was het middels een paar stappen mogelijk om binnen een aantal minuten een account over te nemen en het wachtwoord te resetten.

The Next Web was in staat middels deze methode meerdere accounts over te nemen, de site bracht Skype op de hoogte en zodoende werden er maatregelen door het bedrijf genomen door onder andere de mogelijkheid om een wachtwoord te resetten uit de lucht te halen. Inmiddels is het probleem opgelost en is Skype gekomen met een reactie: "We have had reports of a new security vulnerability issue. As a precautionary step we have temporarily disabled password reset as we continue to investigate the issue further. We apologize for the inconvenience but user experience and safety is our first priority"

Detail bij dit alles is dat de fout in Skype twee maanden geleden al werd ontdekt en werd geplaatst op een Russische website. Skype zegt de fout nog verder te gaan onderzoeken.

E-mailadres

Wil je na dit incident graag je mailadres wijzigen ga dan naar Skype.com en log hier in met je eigen gegevens door bovenin op Aanmelden te klikken. Na aanmelden klik dan onder Account details op 'Profile' en voeg op deze pagina een nieuw e-mailadres toe. Sla dan de wijzigingen op en stel daarna op dezelfde pagina het nieuwe e-mailadres in als 'Primary'. Zodra deze laatste is uitgevoerd ga terug en verwijder het oude ingestelde e-mailadres.

Lees meer over: ,