Aanmelden bij meerdere Google-accounts nu mogelijk

Google heeft de mogelijkheid om met meerdere accounts in te kunnen loggen beschikbaar gemaakt, de functionaliteit werd al afgelopen maand gespot. Hiermee kan er handig gebruik worden gemaakt van meerdere Google-accounts in dezelfde browser. Op deze manier kan bijvoorbeeld Gmail twee keer worden geopend. Normaal gesproken is het zo dat als je met een ander account in wilt loggen je eerst uit moet loggen of gebruik moet maken van een andere browser.

Om gebruik te maken van deze mogelijkheid moet de functionaliteit eerst ingeschakeld worden. Ga hiervoor naar Google.nl of Google.com en klik rechts bovenin op de Instellingen en vervolgens op "Accountinstellingen voor Google". Onder de kop "persoonlijke instellingen" staat dan de optie "Multiple sign-in" met daarachter een link 'Wijzigen'. Zie je de optie nog niet dan zal deze spoedig beschikbaar komen.

In het venster dat volgt kan vervolgens de functie ingeschakeld worden. Klik op de diverse vinkjes die eronder vermeld staan en klik op Opslaan onderaan.

Vervolgens komt er op de plek waar je gebruikersnaam vermeld staat een dropdown menu beschikbaar met de optie om je aan te melden bij een ander account.

Dubbel inloggen werkt in dit geval alleen voor Gmail, Calendar,  Reader, Docs, Sites en Code. Voor Gmail en Google Agenda geldt dat de offline modus in dat geval niet langer beschikbaar is. Zodra je gaat uitloggen worden alle accounts afgemeld.