Aankomende wijzigingen nieuwe tabbladpagina Google Chrome

chrome_tabbladpagina

In de laatste versie van Google Chrome Canary en in de ontwikkelaarsversie is de bovenstaande aankondiging te zien over wijzigingen betreffende de nieuwe tabbladpagina. De pagina zal grotendeels dezelfde opzet gaan krijgen als de homepage van de zoekmachine zoals voor het eerst in december al te zien was in een testversie. Zodra de nieuwe tabbladpagina geopend wordt is het logo te zien met het zoekveld.

chrome_tabbladpagina_2

Zodra je begint met het typen van een zoekopdracht zal deze in de adresbalk worden overgenomen, na het drukken op enter komt de pagina met zoekresultaten in beeld zonder zoals gebruikelijk een zoekveld bovenaan de pagina. Het aanpassen van de zoekopdracht moet in de adresbalk, hier kan ook een nieuwe zoekopdracht ingevoerd worden. Zonder zoekveld bovenaan de pagina is er zodoende iets meer ruimte voor de zoekresultaten.

chrome_tabbladpagina_3

Google geeft aan dat ook de doodles op de nieuwe tabbladpagina zullen worden getoond. Onder het zoekveld worden de acht meest bezochte websites getoond. De mogelijkheid om recent gesloten tabbladen weer te openen is niet meer aanwezig op de pagina maar is verplaatst naar het menu van de browser te bereiken via de knop rechtsboven. Na het klikken op de knop met de streepjes is er een item 'Recent gebruikte tabbladen' te vinden.

chrome_tabbladpagina_4

Als laatste noemt Google in de aankondiging de Chrome App Launcher. Een knop die geplaatst kan worden op de taakbalk van Windows om snel applicaties te kunnen openen. Wil je zelf de nieuwe tabbladpagina van Google Chrome uitproberen dan dien je of Google Chrome Canary te gebruiken of de ontwikkelaarsversie. In de browser typ dan in de adresbalk 'chrome://flags' en zoek vervolgens in de lijst met experimenten 'Instant Extended API inschakelen' op. Klik daarna op inschakelen waarna de browser herstart moet worden. Uitschakelen van de nieuwe tabbladpagina gaat weer op dezelfde manier.

chrome_tabbladpagina_5