Aanklacht vanwege Google+ Hangouts

De Amerikaanse startup CamUp heeft Google aangeklaagd vanwege de Hangout functionaliteit binnen Google+. De startup heeft een dienst waarmee het mogelijk is om met meerdere mensen tegelijk deel te nemen aan een videochat en tegelijkertijd andere video's te bekijken, CamUp is van mening dat Google het idee om video's met vrienden te kunnen bekijken (in dit geval YouTube naar Google+) van hun heeft gestolen.

Het bedrijf claimt dat ze zijn benaderd door Google tijdens SXSW afgelopen jaar om te komen praten in Londen over het implementeren van een knop van CamUp op YouTube. Uiteindelijk gingen de ontmoetingen niet door maar volgde plotseling wel enkele maanden later een 'Watch with your friends' op YouTube om snel een Hangout te starten om een video vervolgens met anderen te bekijken. CamUp zegt dat naast het stelen van hun idee Google ook dezelfde woorden heeft gebruikt, Watch with your friends.

Het is de nog vraag hoe dit verder gaat aflopen. Het is niet ongewoon dat grote bedrijven talent van startups overnamen of startups kopen maar het komt ook voor dat idee├źn worden gestolen. De zaak is een beetje te vergelijken met de recent doorgevoerde feature Friendshake van Facebook die snel weer offline werd gehaald vermoedelijk omdat het bedrijf werd beschuldigd door het bedrijf Friendthem van het stelen van hun idee.

Lees meer over: ,