Aangepaste thema’s Gmail delen met andere gebruikers

Aangepaste thema’s Gmail delen met andere gebruikers

Afgelopen dinsdag kwam Gmail met de introductie van de Shelfie, een nieuwe feature om selfies makkelijk te kunnen delen met de rest van de wereld. Nu was de Shareable Selfie natuurlijk een 1 april grap van de maildienst maar hier is wel een echte nieuwe feature uit voortgekomen en dat is het kunnen delen van thema's. Via de instellingen van de maildienst kan elk aangepast thema worden gedeeld met andere gebruikers van Gmail.

Dit werkt als volgt. Ga naar de instellingen van Gmail en klik daarna op het tabblad Thema's. Onder het kopje Aangepaste thema's staat een optie om het actieve thema te delen. Delen met een andere gebruiker kan per mail of op Google+. Onderin de popup staat een veld met een link die gedeeld kan worden, bijvoorbeeld in een chatprogramma.

Google geeft wel aan voorzichtig te zijn met wie je een thema deelt omdat iedereen de link weer opnieuw kan delen. Foto's die worden gedeeld worden automatisch opgeslagen in je eigen Picasa-account. Door een foto te verwijderen kan het thema uitgeschakeld worden.

gmail_thema_delen

Lees meer over: ,