A Google a Day, een puzzel van Google

Google heeft iets geheel anders geïntroduceerd, een dagelijkse puzzel met de naam 'A Google a Day' om je eigen search skills te testen. Google zal op de bijbehorende website dagelijks een andere vraag plaatsen en het idee is dat je de zoekmachine gaat gebruiken om de antwoorden te vinden. De volgende dag wordt dan het antwoord geplaatst met tevens de tips en de manieren waarmee je het antwoord op had kunnen zoeken. Naar mate de dagen vorderen worden de vragen steeds iets moeilijker. Dus op donderdag of vrijdag kunnen het wel eens bijzonder lastige vragen zijn.

Aangepaste zoekmachine

Google wil graag dat je de antwoorden gaat zoeken op agoogleaday.com en niet op Google.com om het leuk te houden. De zoekmachine op de nieuwe website is namelijk iets aangepast en toont bijvoorbeeld geen real-time updates om zodoende te voorkomen dat je op deze manier per ongeluk de antwoorden in beeld krijgt omdat deze bijvoorbeeld zullen worden geplaatst op Twitter en andere sociale netwerken.

De website is in het Engels evenals de vragen. Naast dat de vragen op de website worden geplaatst worden deze ook elke werkdag geplaatst in de New York Times.

"As the world of information continues to explode, we hope A Google a Day triggers your imagination and helps you discover all the types of questions you can ask Google—and get an answer." aldus Google.

Lees meer over: , ,