93.788 beschermde accounts Twitter waren toegankelijk dankzij bug

93.788 beschermde accounts Twitter waren toegankelijk dankzij bug

Sinds november afgelopen jaar zat er een bug in Twitter waarmee mensen tweets konden lezen die ze eigenlijk helemaal niet zouden mogen lezen. Berichten van afgeschermde accounts konden gelezen worden door niet goedgekeurde gebruikers. Dit is uiteraard iets wat normaal gesproken niet zou mogen kunnen en nu ruim vier maanden later na de ontdekking ook niet meer mogelijk is gezien het feit dat Twitter de bug nu opgelost heeft.

Indien een account op Twitter afgeschermd wordt dan zijn de berichten die worden geplaatst niet publiekelijk toegankelijk, andere gebruikers die deze berichten willen lezen dienen eerst een verzoek in te dienen om het betreffende account te mogen volgen.

In een kort bericht laat Twitter weten dat er sinds november afgelopen jaar 93.788 beschermde accounts toegankelijk waren voor niet goedgekeurde gebruikers. Naast het oplossen van de bug heeft Twitter ook al alle niet goedgekeurde volgers verwijderd en maatregelen genomen om te voorkomen dat er een vergelijkbare situatie zich weer voor kan doen. De getroffen accounts hebben een e-mail gehad met informatie over de bug.

Lees meer over: