800 dollar voor iPhone 5 trending op Twitter

Wie op dit moment naar Twitter gaat ziet twee opmerkelijke wereldwijde trending topics, het gaat om de hashtags '#800DollarsForAniPhone' en 'iPhone 5 $800' en eerder vandaag ook 'For $800'. Het gerucht dat de iPhone 5 800 dollar zou moeten gaan kosten begon zich, tot grote schrik van sommige Apple fans, vanmorgen te verspreiden op Twitter al is het niet helemaal duidelijk waar het gerucht vandaan komt en hoe dit ineens zo populair is geworden op de microblogdienst. Volgens Topsy.com noemde binnen een uur 4000 gebruikers op Twitter 'iPhone 5 $800' in hun bericht.

Een eventuele verklaring zou er zijn in de vorm van een vermelding op de Chinese veilingwebsite TaoBao waar het toestel alvast besteld kan worden voor een bedrag van ongeveer 800 dollar. Een definitieve prijs is nog niet bekend maar zal volgen op 12 september (mist de datum correct is) als de nieuwe iPhone zal worden gepresenteerd.

In de tussentijd grijpen een hoop gebruikers de hashtag aan om te zeggen wat de nieuwe iPhone allemaal moet kunnen volgens hun voor een prijs van 800 dollar, denk aan berichten als 'it better fly me to school when I put it on airplane mode', 'Better be able to touch their face when we FaceTime,' en 'it better be able to do my hair for me'.

Lees meer over: , ,