700 miljoen actieve gebruikers voor WhatsApp

700 miljoen actieve gebruikers voor WhatsApp

Jan Koum, de oprichter van WhatsApp heeft in een kort bericht op zijn Facebookpagina laten weten dat de berichtendienst nu meer dan 700 miljoen maandelijks actieve gebruikers heeft. Dat is een stijging van 100 miljoen vergeleken met augustus afgelopen jaar toen het bedrijf aankondigde 600 miljoen maandelijks actieve gebruikers te hebben.

Al deze gebruikers versturen dagelijks meer dan 30 miljard berichten. In april afgelopen jaar kondigde de CEO aan dat WhatsApp de mijlpaal had bereikt van 500 miljoen gebruikers.

I hope you all had a happy and peaceful holiday season. Today, we’re thrilled to share that WhatsApp has more than 700 million monthly active users. Additionally, every day our users now send over 30 billion messages. As humbled and excited as we are by these numbers and our continued growth, we’re even more excited to keep building a great product in 2015. Most of all, we’re grateful that so many of you are using WhatsApp to stay in touch with your friends and family, business colleagues and classmates. We promise to continue working hard to make WhatsApp even better.

Blauwe vinkjes

Ondertussen is het nog wachten in de app voor iOS op de optie om de inmiddels welbekende blauwe vinkjes uit te kunnen schakelen, deze optie werd afgelopen maand wel stilletjes toegevoegd aan de app voor Android. Wanneer er een update zal worden uitgebracht voor iOS om leesbevestigingen uit te kunnen zetten is niet duidelijk.

Gratis bellen

Verder is het nog altijd wachten op de feature om gratis te kunnen bellen met andere gebruikers, een feature die in februari afgelopen jaar al werd aangekondigd. Op dat moment werd aangegeven door Koum dat het gratis kunnen bellen in het tweede kwartaal van 2014 zou worden toegevoegd aan zowel de app voor iOS als de app voor Android, de feature zou nog wel op de planning staan voor release in het eerste kwartaal van dit jaar.

Aanvullend op het gratis kunnen bellen was er gisteren een bericht dat WhatsApp mogelijk met een optie zou komen om te kunnen bellen met Skype. Er werd een vermelding 'Call Via Skype' gevonden in de broncode van de app maar inmiddels heeft een woordvoerder van het bedrijf laten weten dat deze combinatie met Skype er zeker niet zal gaan komen.

Lees meer over: ,