5,3 miljoen tweets over Australian Open

5,3 miljoen tweets over Australian Open

Afgelopen weekend werden de finales van de Australian Open gespeeld, het eerste grandslamtoernooi van het tennisseizoen werd bij de mannen gewonnen door Stanislas Wawrinka ten koste van Rafael Nadal en bij de vrouwen wist Li Na de titel te pakken.

Gedurende het gehele toernooi tussen 13 en 26 januari werden er in totaal 5.3 miljoen tweets op Twitter geplaatst zo heeft de microblogdienst laten weten. De meeste berichten werden geplaatst tijdens de finale Stanislas Wawrinka en Rafeal Nadal, tevens werd tijdens deze finale het record wat betreft het aantal tweets per minuut voor een Australian Open verbroken. Het piekmoment was het moment dat Wawrinka de finale won, dit zorgde voor 12.740 berichten per minuut. Een week eerder werd een ander hoogtepunt bereikt, de wedstrijd tussen Ivanovic en Williams zorgde voor 10.080 berichten per minuut. Het moment dat Nadal Federer wist te verslaan zorgde voor meer dan 7800 tweets per minuut.

Rafael Nadal was de speler waarover het meest werd gesproken op Twitter gevolgd door Roger Federer op de tweede plaats en Stanislas Wawrinka op de derde plaats. Genie Bouchard was de vrouw waarover het meest werd gesproken. De hashtag #AusOpen werd gedurende het toernooi in totaal meer dan 877.000 keer gebruikt, de hashtag werd wereldwijd trending topic en in 22 landen. @AustralianOpen, het officiƫle account van het tennistoernooi werd 383.000 vermeld en kreeg er meer dan 65.000 nieuwe volgers bij.

twitter_australian_open_2

twitter_australian_open_3

Lees meer over: