5 miljoen video’s Instagram in eerste 24 uur na presentatie

instagram_video

Sinds afgelopen donderdag kun je met Instagram naast foto's ook korte video's maken van maximaal 15 seconden lang. Instagram kondigde de nieuwe toevoeging aan tijdens een bijeenkomst op het hoofdkantoor van Facebook. Veel gebruikers waaronder diverse beroemdheden en diverse merken zijn enthousiast aan de slag gegaan met de feature.

In de eerste 24 uur na de aankondiging hebben gebruikers al meer dan vijf miljoen video's gemaakt en geüpload naar Instagram. Alleen al in de eerste 8 uur na introductie werd er al een jaar aan videomateriaal gemaakt. Instagram heeft nu meer dan 130 miljoen gebruikers zo liet CEO Kevin Systrom tijdens de presentatie afgelopen donderdag weten.

Vine , de videodienst van Twitter heeft momenteel 13 miljoen gebruikers die elke dag 1 miljoen video's maken. Verschil met Instagram is dat een video gemaakt met Vine zes seconden mag duren en dat het niet mogelijk is om scenes te verwijderen, Vine heeft ook niet zoals Instagram de beschikking over filters om video's achteraf mee te bewerken.

Lees meer over: ,