Nieuw opstelvenster Gmail nu standaard voor alle gebruikers

Gmail logoGoogle heeft aangekondigd alle gebruikers van Gmail in de komende dagen over te gaan zetten naar het nieuwe opstelvenster. In oktober afgelopen jaar introduceerde Gmail het nieuwe opstelvenster dat plaatsneemt rechtsonder in de hoek vergelijkbaar met de chatfunctie. Het grote voordeel van deze nieuwe manier van opstellen is dat tijdens het maken van een nieuw bericht je als gebruiker andere berichten kunt zoeken en openen zonder dat het opstelvenster hiervoor weer gesloten hoeft te worden.

Deze nieuwe feature is ontworpen met de focus op het bericht en niet om alle functies er omheen. Het venster met het bericht kan eventueel geminimaliseerd worden zodat je er later mee verder kunt, maximaal kunnen er twee berichten tegelijk worden opgesteld.

Na aanleiding van feedback van gebruikers voegde Gmail recent nog de mogelijkheid toe om het opstelvenster standaard in te kunnen stellen op volledig scherm. In dat geval zal het opstelvenster in het middel van het scherm worden getoond over het Postvak IN heen. Het is in dat geval dan niet meer mogelijk om tijdens het opstellen van een nieuw bericht andere berichten te openen en de zoekfunctie te gebruiken. Een screenshot hieronder.

Lees meer over: ,