Facebook werkt layout pagina’s op mobiel bij

facebook_pages_iphoneFacebook heeft de mobiele versie van pagina's voorzien van een nieuwe layout. Het gaat om een interface die beter geschikt is voor het bekijken op mobiele apparaten. Zo neemt bijvoorbeeld de grote coverfoto bovenaan de pagina minder ruimte in, de profielfoto is hier in het midden op gecentreerd met de titel van de pagina en de categorie naast de profielfoto. De titel stond voorheen met de oude layout nog onder de coverfoto.

Onder de foto zijn vier knoppen geplaatst, als eerste een knop om de pagina te liken met ernaast een knop om een bericht te sturen plus een knop om de pagina te delen. Als laatste een knop Meer. De omschrijving staat onder de knoppen evenals het aantal vind-ik-leuks. Zodoende wordt de belangrijkste informatie compact bovenaan in beeld getoond.

Voor beheerders van pagina's is het dankzij deze update zo dat berichten die zijn vastgezet hoger in beeld verschijnen. Ook is het makkelijker gemaakt om te schakelen tussen de weergaven Beheer en Openbaar middels de twee knoppen die onder de coverfoto zijn geplaatst. Een screenshot van de nieuwe pagina op mobiel zie je hieronder evenals een screenshot met de knoppen Beheer en Openbaar. De updates zijn te zien in de mobiele website van Facebook evenals in de applicatie voor iOS. Android volgt op korte termijn.

facebook_paginas_layout

Lees meer over: , ,