4,7 miljoen werknemers missen mogelijk wedstrijd oranje

Bijna tweederde van de Nederlandse werknemers wil de eerste wedstrijd van Nederland zeker niet missen, echter ruim de helft realiseert zich niet dat de aftrap op maandagmiddag om 13.30 uur plaatsvindt. In de tijd van de baas. En 64% verwacht helaas niet dat die baas het werk opzij zet tot na deze wedstrijd. Dit komt naar voren uit een onderzoek van LG onder 500 Nederlandse werknemers.

Elektronicaproducent LG is de Official Partner van de Thuiskijkers en de partij achter www.wkkijken.nl. Wie de baas wil over halen op het werk of thuis de wedstrijd te mogen kijken, kan via deze website hulp inschakelen. Goed nieuws voor zowel thuiskijker als baas, want je personeel blij maken is goed voor de sfeer en de motivatie.

Ruim 2,4 miljoen werkende mannen (66%) peinst er niet over de eerste wedstrijd van het Nederlands elftal te missen. En hoewel dat minder is bij de dames geldt dit toch ook voor 1,8 miljoen vrouwelijke Oranjefans (50%). De timing van Nederland - Denemarken, om 13.30 uur zou alleen wel eens voor grote teleurstellingen kunnen zorgen.

Op de gelanceerde website kunnen werknemers hun baas opgeven. Deze ontvangt dan per mail een officieel en onderbouwd verzoek om het personeel de wedstrijd te laten kijken. Zo moet worden voorkomen dat 4,7 miljoen Nederlanders Oranje niet kunnen aanmoedigen op 14 juni. Een wedstrijd van Oranje missen, zou voor bijna een derde van de Nederlandse mannen een grote demotivatie op het werk opleveren.

Het is zaak om dat te voorkomen en 2,6 miljoen werknemers geven aan daar wel wat hulp bij te kunnen gebruiken. Zo stijgt de waardering voor de organisatie en de werkgever, wordt het personeel gemotiveerd en krijgt hij zelf ook de kans de wedstrijd te kijken. Een win-win situatie volgens LG dus, waarvan de baas alleen nog even doordrongen moet worden.

Lees meer over: