Update Street View Bulgarije, Rusland en het Verenigd Koninkrijk

Google heeft een grote update doorgevoerd wat betreft Google Street View. Als eerste is heeft het bedrijf beelden van Bulgarije online gezet en met deze update is het land het 48ste land waar Street View beschikbaar is. Sofia, de hoofdstad en tevens de grootste stad van Bulgarije is digitaal te verkennen evenals de steden Plovdiv, Varna en de historische steden Veliko Tarnovo en Koprvishtitsa. Aanvullend zijn ook de drie skigebieden Borovets, Bansko en Pamporovo toegevoegd evenals het Tsarevets fort.

bulgarije_street_view

Aanvullend op de toevoeging van Bulgarije als nieuw land heeft Google bijna 200 nieuwe steden in Rusland toegevoegd aan Street View. In februari afgelopen jaar voegde Google de eerste beelden van Rusland toe aan Street View, het ging toen om beelden van alleen Moskou en Sint-Petersburg. Tussen de 200 nieuwe steden ook Sotsji, een stad in het zuiden van kraj Krasnoda en thuishaven van de eerstvolgende Olympische Winterspelen.

rusland_street_view

Als laatste is er een update voor het Verenigd Koninkrijk. Google heeft bestaande beelden vervangen van onder meer Londen, Manchester, Glasgow en Cardiff. Ook zijn er een aantal plekken waarvan nog geen beelden beschikbaar waren toegevoegd waaronder van een deel van de Schotse kustlijn, delen van East Anglia en diverse delen van Zuid-Wales.